Народна странка

Новаковић - Отпад гомилају, а цене подижу!

Новаковић - Отпад гомилају, а цене подижу!

Изјава градоначелника Милоша Вучевића да ће одношење смећа поскупети је крајње неприхватљива. 

У свим развијеним земљама локалне самоуправе од депоније приходују значајна средства, а само је код нас обрнуто. Рециклажни материјал и депонијски гас који садржи метан у свим уређеним земљама се користи за добијање сировине и енергената док код нас још увек нема компетентних људи који ће моћи да га искористе.

Народна странка је већ апеловала да проблем градске депоније мора хитно да се реши. Потпуно је неприхватљиво да Нови Сад у 21. веку има дивљу, неуређену депонију која у сваком тренутку може да изазове еколошку катастрофу неслућених размера.

Најоштрије осуђујемо изјаву у којој градоначеник Милош Вучевић мери удаљеност депоније од центра града, потпуно запостављајући читава насеља Клису, Славу бару и Видовданско насеље у непосредној близини депоније. Подсећамо га да људи живе и ван центра града. 

Овим поскупљењем, градска власт још једном показује своју неспособност пребацујући све проблеме на грбачу Новосађана. Уместо да решавају нагомилане комуналне проблеме, они само нагомилавају њихове рачуне.

Председник ГрО Народне странке Нови Сад
Борислав Новаковић