Народна странка

Народна странка: Основан Општински одбор Нова Црња

Народна странка: Основан Општински одбор Нова Црња

Народна странка основала је Општински одбор у Новој Црњи. За председника одбора је изабран Владан Радин. Оснивачкој скупштини је присуствовао и повереник за Војводину и председник Градског одбора Нови Сад Борислав Новаковић.

Новаковић је истакао да у мањим местима попут Нове Црње није једноставно, али ни лагодно бавити се политиком, стога је потребно доста умешности и храбрости да би се основао одбор.

„Када живите у Новом Саду могуће је да не познајете ни људе из ваше зграде. То није случај са Новом Црњом, Српском Црњом, Александровом.., где свако о свакоме зна све. Зато је важно да нашу странку чине људи који својим угледом, радом и поштењем могу да нам осветлају образ, а такви су сви  данас изабрани чланови одбора“, поручио је Новаковић.

Коментаришучи протесте који се одвијају у више од 90 градова Србије, Новаковић је истакао да су шетње у Војводини попримиле „капиларну форму“.

„Ми смо борбена мањина чији је задатак да охрабри ћутљиву већину која још увек нема храбрости да се побуни против овог режима“, поручио је председник ГрО Нови Сад.

Он је позвао присутне на митинг 13. априла у Београду.

„То ће бити врхунац вишемесечних протеста када ћемо послати поруку и њему (Вучићу) и међународним силама да у Србији постоји опозиција која је реална алтернатива Александру Вучићу“, поручио је Новаковић.

Новоизабрани предсеник ОО Нова Црња Владан Радин је поручио да је оснивањем одбора у Новој Црњи „упаљено светло које ће се претворити у буктињу“.

„Доста смо живели под окупацијом. Доста је на челу општине човек коме је два пута пресуђено, који је криминалац. Али, њему и његовој криминалној камарили нико ништа не може јер иза њих стоји Вучић. Ми смо ту да се боримо и свргнемо их са власти, а народу препустимо избор нових функционера“, поручио је Радин.