Народна странка

Ниш: Предстојећа војна парада само маркетншки трик напредњака

Ниш: Предстојећа војна парада само маркетншки трик напредњака

Војно – полицијска парада која ће се одржати 24. марта поводом обележавања 20 година од почетка НАТО бомбардовања ће најбоље показати сву неспособност актуелне власти, као и обесмишљавање свих институција у држави.

Такозвано разделно острво на нишком Булевару Николе Тесле се уклања, као и стубови за осветљење због најављене војне параде. Иако се булевар налази тик уз огромну касарну која има све предуслове за одржавање војне и сваке друге параде, јер поседује читав стадион са све трибином за званице, то функционерима Српске напредне странке очигледно није било довољно.

“Врховни командант’’ је  вероватно проценио да он и његова свита неће бити у правом амбијенту, пошто камере не могу у истом кадру снимити и градилиште са супротне стране булевара (започети Научно-технолошки парк). Да је то власт људи који поштују легалитет и да заиста завршавају оно што су ’’жути започели’’, они би ваљда пре свега завршили започету зграду поред студентског дома која већ годинама пропада недовршена.

Уместо тога, ова власт прво руши, па потом поправља (и то лоше) ионако климаву инфраструктуру, искључиво зарад сопствене промоције. И по правилу је након ’’преправки’’ оставља у још лошијем стању, јер све што ради – ради офрље.

Јефтином демагогијом, дводимензионалном визијом некакаве градитељске ’’будућности Србије’’, напредњачка власт користи сваки прикладан или потпуно неприкладан моменат, да себе, али сада веома скупо, испромовише. Непримереност именовања монтажне гараже херојем са Кошара смо већ критиковали. Сада критикујемо и злоупотребу ове тужне годишњице која је у сећању свих Нишлија дубоко и са пијететом урезана, јер је режим СНС-а користи превасходно за другоразредне маркетиншке трикове њихове вечите предизборне кампање коју прескупо плаћа народ.

Претварање булевара у војни полигон који већ постоји поред тог истог булевара је наравно апсурд. Оно што је најтрагичније је чињеница да ће грађани морати то да плате.

Колико ће радних сати бити потрошено на бесмислено скидање, а потом и враћање путне, светлосне и телекомуникационе инфраструктуре? Ко то ради, по чијем налогу и због чега више, забога?!

Тих питања (а нарочито одговора) готово да нема у јавности јер је већина медија заправо пропагандна служба власти овог и оваквог “Апсурдистана”. Нека председник “Апсурдистана” ужива још неко време у својим парадама, сазнаће ускоро и народ колико га је све то скупо коштало.

Повереништво Народне странке Ниш