Народна странка

Народна странка Ниш: Слободни медији први корак ка ослобађању Србије

Народна странка Ниш: Слободни медији први корак ка ослобађању Србије

Повереништво Народне странке у Нишу захтева од  Српске напредне странке да отвори медије и престане да прави поделе у српском  друштву.

Напредњаци су Србију поделили на два дела. На оне који испред телевизора гледају промоцију Александра Вучића и оне који на трговима протестују против њега и овог накарадног система власти.

Српска напредна странка кроз пројектно финансирање утиче на све локалне медије и тиме новцем свих пореских обвезника промовише своју политику. Док се режим непрекидно појављује у свим медијима, за грађане који протестују, као и опозицију, очигледно нема места.

Подсећамо да Народна странка у Нишу постоји више од годину и по дана, током којих ни један представник градске организације није гостовао на некој од локалних телевизија.

Позивамо све медијске куће да се врате правом новинарству и престану са промоцијом једне политичке партије. Чланови Народне странке у Нишу инсистирају на томе да све релевантне опозиционе странке напокон добију прилику да у медијима презентују свој програм и активности. Такође, у доба велике поларизације друштва, медији морају да организују телевизијске дуеле између представника власти и опозиције.

Ми верујемо у праведност наше борбе. Поштовани напредњаци, ако ви верујете у праведност своје борбе – отворите медије! 

Драган Стојадиновић,
члан повереништва Народне странке Ниш