Народна странка

Народна странка Ниш: Скоро половина запослених у Туристичкој организацији Ниша тужила ову градску установу

Народна странка Ниш: Скоро половина запослених у Туристичкој организацији Ниша тужила ову градску установу

Вест да је скоро половина запослених у Туристичкој организацији Ниша тужила ову градску установу, у којој неки од њих раде деценијама, с правом је одјекнула у јавности. На тај потез су, како наводе, били принуђени због лоше систематизације о раду, незаконито донетог правилника о платама којим је оштећен већи број њих, те лошом организацијом пословања и прерасподелом дужности од стране бивше директорке Данке Милојковић.

Већина запослених тврдила је и да је, од доласка Милојковићеве на чело организације, у току рада и ван њега трпела злостављање са њене стране. Иако су се за своја права борили више месеци и молбе за помоћ најпре упутили Граду као оснивачу, реакција градских власти уследила је тек након тужбе и писања медија о проблему радника, а директорка је била принуђена да поднесе оставку.

Одласком Данке Милојковић решен је, међутим, само део проблема. Штета је нанета, а са последицама ће морати да се ухвати у коштац нови руководилац.

Ово је, нажалост, само један од сличних случајева у готово свим државним установама, јавним предузећима али и у самој Градској управи Ниша. Деградирање у функцијама, физичко и ментално злостављање, осветољубивост и шиканирање радника који имају свој став постало је "модус операнди" многих руководилаца постављених од стране владајуће странке, који на овај начин прикривају сопствену неспособност. Под претњом отказом, многи од запослених принуђени су на ћутање. Пример из ТОН-а је доказ да запослени имају своја права и да је правда ипак достижна.

Народна странка у Нишу овим путем охрабрује све обесправљене раднике из јавног сектора који имају сличне проблеме да се боре за своја права. Запосленима који сматрају да су им права угрожена од стране надређених и послодаваца, Градски одбор Народне странке ставља на располагање свој правни тим, који ће им пружити правне савете.

За све информације можете нас контактирати на наш званични мејл: nis@narodna.org.rs

На раду људи овога града почивају привилегије оних који њима управљају. Радници имају своја законом гарантована права и она се морају поштовати.

Народна странка Ниш