Народна странка

Народна странка Ниш: Бојкот локалних избора једина опција

Народна странка Ниш: Бојкот локалних избора једина опција

Повереништво Народне странке Ниш истиче да се предстојећи избори морају бојкотовати зарад повратка демократије и добробити свих грађана. Чланови позивају своје опозиционе колеге да остану при истој одлуци, односно да им се путем бојкота прикључе у борби за слободан Ниш. 

“Расписивање избора иако опасност од вируса корона није прошла је додатни разлог за бојкот. Неодговорно је настављати изборни процес сада када је број заражених и преминулих на дневном нивоу, јос увек велики”.

Из повереништва у Нишу кажу да је приметан велики број људи у кафићима и то без заштитне опреме и прописаног растојања, као и да све мање грађана уопште користи маске и рукавице за шта криве градску власт.

“Грађани свој однос према стварима које не познају, укључујуци пандемију, закључују на основу реакције државе и локалне власти. Како је ванредно стање укинуто грађани се више не осећају угрожено. Најзад, нико није толико неодговоран да настави изборни процес у околностима озбиљне пандемије. Зашто би грађани били на опрезу?”, наводи се у саопштењу.