Народна странка

Ниш: Именовање нове директорке Геронтолошког центра пример огољене партократије

Ниш: Именовање нове директорке Геронтолошког центра пример огољене партократије

Повереништво Народне странке Ниш истиче да је нова директорка Геронтолошког центра у Нишу Слађана Марановић Николић на ту позицију дошла искључиво зато што је члан Српске напредне странке.

“Верујем да је госпођа Марановић Николић способна, али знам да Ниш као Универзитетски центар има кадрове свих профила, као и велики број незапослених. Сходно томе, да ли су нам неопходни кадрови из Кучева? Ста то госпођу Марановић Николић чини толико посебном да је баш она морала да буде именована на место директорке Геронтолошког центра? Осим партијске књижице? Примереније би било да у време кризе ову институцију води особа која познаје колектив и прилике у граду”, рекао је Драган Стојадиновић.

Чланови Народне странке Ниш подсећају и на изјаву министра пољопривреде и шефа Кризног штаба за Нишавски и Топлички округ Бранислава Недимовића да су Нишлије “много боље него што се прича и мисли”.

“Именовање министра Недимовића, иначе из Сремске Митровице, за шефа кризног штаба за ванредне ситуације за Нишавски и Топлички округ на најбољи начин показује да напредњачки режим препознаје неспособност сопствених кадрова из Ниша. Али ако је тако, зашто их онда кандидују на највише градске функције?”