Народна странка

Народна странка Ниш: Зашто су Нишлије непожељне на листама као кандидати за посланике?

Народна странка Ниш: Зашто су Нишлије непожељне на листама као кандидати за посланике?

Предстојећи избори већ су показали какав однос имају режим, али и остале партије које учествују на изборима, према Нишу. Уместо да нам омогући да гласамо за градоначелника, Српска напредна странка нам нуди да гласамо за право Александра Вучица да поменутог градоначелника изабере уместо нас. Социјалистичка партија Србије на билбордима не нуди свог кандидата за градоначелника или макар председника странке, већ нуди функционера странке из Сурдулице.

Кандидати за посланике из Ниша су веома лоше позиционирани на готово свим листама. На листи Српске напредне странке, Ниш је добио тек 60. место. Социјалистичка партија Србије је првог кандидата из Ниша ставила на 33. место, док је Српска радикална странка нашем граду доделила тек 18. место. На листи Српског патриотског савеза, први кандидат из Ниша се нашао тек на 41. месту, на листи За Краљевину Србију на 17. месту, док је на листи Уједињене демократске Србије – тек на 53. месту. Метла је првог кандидата из Ниша ставила на 19. Место, док кандидата из Ниша ни нема на листи Здраве Србије. На листи Заветника, кандидат из нашег града се нашао тек на 34. месту, док је на листи Покрета слободних грађана на 19. месту. И поред тога сто је покрет 1 од 5 милиона највисе потписа сакупио у Нишу (1.300), нико из нашег града није на посланичкој листи ове организације!

Зашто су кандидати из Ниша позиционирани тако лоше? После 10 дана проведених на југу Србије, министар Недимовиц је рекао да су Нишлије “много квалитетнији људи него што се прича и мисли”. Ко је створио тако негативну перцепцију наших људи? Политички представници нашег града у републичким институцијама и политичким странкама. Они који су спремни да раде противно интересима свог града како би задржали своје функције. Они који су спремни да гласају за отуђење Нишког аеродрома, које је очигледно супротно интересима града. Они који су спремни да их велики вођа понижава пред телевизијским камерама, несвесни да тиме не понижава само њих, него и град који представљају. Они који су спремни да ураде све како би сачували своје посланичке мандате.

Посланички мандат не сме да буде смисао бављења политиком. Време је да новокомпонованој политичкој елити кажемо доста, и да у недељу останемо код куће.

Повереништво Народне странке Ниш