Народна странка

Народна странка Ниш: Нишки спорт и даље на респираторима

Народна странка Ниш: Нишки спорт и даље на респираторима

Народна странка Ниш је пре месец дана упозорила на катастрофалну ситуацију у нишком спорту. Нажалост, агонија се наставља.

Град спортским клубовима у овој години није уплатио ни динара. Егзистенција породица спортиста и спортских радника доведена је у питање. Поједини клубови упозоравају да су пред гашењем. Након што су преполовили буџет за спорт и омладину, градски руководиоци поручују да ће професионални клубови новац морати да обезбеде преко спонзора.

Очигледно је да у овом ресору нема јасног плана и да се потези вуку стихиjски. Град без спорта једноставно није град и зато апелујемо на све Нишлије да подигну свој глас и стану у одбрану основних вредности једног цивилизованог друштва.

Народна странка спорт види као област од посебног значаја за наше друштво и у њему препознаје савршен здравствено-васпитни алат. Ми се залажемо за већа улагања у спорт али и за транспарентно и одговорно трошење новца.

Нишу је потребна реална стратегија која ће спорт развијати на три нивоа:

• школски спорт

• рекреативни спорт

• врхунски спорт

Као што смо истакли у свом прогласу Нова генерација – програм за Ниш, сви грађани овога града заслужују једнаку шансу и право на личну и сваку другу срећу и успех. Култура спорта и култура здравог живота су свакако битни предуслови за остварење таквих циљева.

Милан Миленковић
професор спорта и физичке културе
члан ГрО Ниш и координатор РО за спорт