Народна странка

Народна странка Ниш: Формирати регионалну телевизију и зауставити медијски мрак

Народна странка Ниш: Формирати регионалну телевизију и зауставити медијски мрак

Повереништво Народне странке Ниш и друге опозиционе странке организовале су округли сто о слободи медија. Округлим столом је председавао представник Народне странке Драган Стојадиновић.

Стојадиновић је оптужио градску власт да “контролише медије новцем који издваја из градског буџета”.

„Скупштина града, преко пројектног финансирања, локалним медијима годишње даје 79 милиона динара. Када се урачуна новац који се добија преко општина и јавних предузећа, број долази до 100 милиона динара. Услов за добијање тог новца је промоција Александра Вучића и Српске напредне странке, као и игнорисање опозиције. Дакле, напредњаци новцем свих грађана Ниша купују послушност локалних медија”, констатовао је Стојадиновић.

Учесници округлог стола су прихватили прву тачку локалног програма Народне странке да Ниш, као регионални центар, мора имати и свој регионални јавни сервис, који ће радити у интересу грађана, а не политичких странака.

„Неко ће рећи да за тако нешто нема новца што није тачно. Уместо да 100 милиона динара годишње дајемо приватним лицима за извесно присуство на њиховим медијима, 40 милиона је више него довољно за формирање најбоље и најгледаније телевизије у региону. На тај начин бисмо сваке године уштедели 60 милиона динара што је довољно да се сваке године отвори једно обданиште”, поручио је Стојадиновић.

У дискусији су учествовали Тамара Миленковић Керковић (Двери), Миодраг Станковић (ДС) Бранислав Јовановић (ССП), Предраг Јововић (ПСГ), Драгослав Ћирковић (СДС), Иван Јовановић (Нова странка) и Срђан Нонић (Нишка иницијатива). Струку су представљале новинарке Весна Торовић и Оливера Сасек Радуловић, као и професор Зоран Јовановић.