Народна странка

Ниш: Булатовићева посета Кини опасна по Нишлије

Ниш: Булатовићева посета Кини опасна по Нишлије

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић отпутовао је у Кину на Самит “Један појас, један пут”, да разговара о пројекту према којем би Ниш требало да постане први “паметни” град у Србији. Ипак, Нишлије одлазак Дарка Булатовића у Кину виде као опасност и стрепе од тога шта би он тамо могао договорити. Или, да будемо прецизнији, шта би му могло бити наређено да потпише.

Народна странка скреће пажњу на то да грађани Ниша нису гласали за Булатовића и да он као такав није њихов легитимни представник, већ легитимни представник Српске напредне странке која га је на ту функцију именовала.
 
Легитимни представник Нишлија би имао довољно интегритета да буде против отуђења нишког аеродрома, док Булатовић на тако нешто нема право. 
 
И баш то је разлог зашто је Дарко Булатовић именован за градоначелника Ниша. Баш то је разлог због чега напредњаци Нишлијама ускраћују њихово цивилизацијско право да директно бирају своје представнике. И баш зато Нишлије стрепе од онога што би Булатовић могао да потпише у Кини.

Идеја да Ниш постане "паметан" град је добра, али би приоритет требало да буду други комунални проблеми - од ударних рупа до необележених пешачких прелаза.

Добра је идеја да се уличне светиљке аутоматски гасе када сване. Али хајде да идемо редом. Хајде прво да имамо светиљке које су довољно јаке да можемо видети пешаке на обележеним пешачким прелазима, на асфалту без рупа изнад уредно спроведене комуналне инфраструктуре.

Повереништво Народне странке Ниш