Народна странка

Оџаци: Одмазда СНС-а према Николи Блануши и свима који мисле другачије

Оџаци: Одмазда СНС-а према Николи Блануши и свима који мисле другачије

Председник ОО Народне странке Оџаци, кажњен је због свог политичког ангажмана, пошто је почео да се појављује на протестним скуповима „Један од пет милиона“ у Оџацима.

Никола Блануша, који је радио као комунални инспектор у Општинској управи, склоњен је са свог радног места. Стављено му је недвосмислено до знања да се на његов опозициони ангажман не гледа са симпатијама.

По решењу заменика начелника Општинске управе Бојана Свилара, добио је крајем маја премештај на друго радно место. Пре тога је радио као комунални инспектор пуних 14 година у Општинској управи. Обављао је свој посао савесно и поштено, што му је донело поштовање код његових колега и претпостављених.   

„Трајало је то годинама, све док се нисам почео бавити активно политиком. По мом виђењу ствари на нашој локалној и широј политичкој сцени, проценио сам да ми највише одговара да се прикључим Народној странци. Делим многа програмска увререња ове странке, па се нисам двоумио када сам јој приступио. Пре неколико месеци десили су се протести и у нашој средини. Без двоумљења сам се укључио у све то и одмах је уследила одмазда у виду премештаја на друго радно место. Учињено је то без икаквих обзира према мојој досадашњој радној каријери у којој нема ни најмањих репова. Премештај на друго радно место, не могу другачије прихватити него као одмаду због мог политичкох деловања“, рекао је Блануша.  

Све је почело када је Теодора Јаковљевић, руководилац одељења за инспекцијске послове и заштиту животне средине, кажњена смењивањем без озбиљних аргумената. На њено место постављен је Миливој Јовкић, који је у том тренутку био председник Општинског одбора странке Расима Љајића, да би убрзо постао члан СНС.   

Након тога уследила је жалба Јаковљевићеве, а инспектор ресорног Министарства државне управе и локалне самоуправе налаже да се Јовкић разреши нове дужности јер не испуњава услов - да има пет година стажа на пословима руководиоца инспекцијских послова, па га премештају на место комуналног инспектора.   

„После тога укидају моје место комуналног инспектора и постављају ме на најниже радно место у Пореском одељењу уз мању плату. Уложио сам жалбу на такво решење Жалбеној комисији која ме је одбила и упутила да своја права потражим на суду, што ћу ускори и учинити. Не може се прелазити против оваквог безакоња. Немам намеру да одустанем, јер је у питању очит реваншизам људи из локалне самоуправе, јер је то удар на мој лични интегритет и част до које ми је веома стало“, истакао је Блануша.

Народна странка ће умети да заштити сваког грађанина и свог члана који се нађе под ударом репресивног апарата напредњачког режима.