Народна странка

Народна странка Зрењанин: Нема воде, смрди кафилерија, хаос у саобраћају, а власт баца новац на украсе и певачице

Народна странка Зрењанин: Нема воде, смрди кафилерија, хаос у саобраћају, а власт баца новац на украсе и певачице

Народна странка Зрењанин захтева од градске власти да престане да баца новац грађана на бесмислице и да се усмери ка решавању огромних проблема које живот Зрењанинаца чине потпуно неподношљивим, попут загађене воде за пиће, покварених семафора и несносног смрада из кафилерије.

„Напредњачка власт дала је чак 100.000 евра народног новца само за наступ једне певачице на менифестацији Дани пива крајем августа. Новац се немилице разбацује и на светлуцавог Деда мраза висине два метра док из чесама већ пуних 15 година цури отровна вода, строго забрањена за људску употребу“, навела је повереница Народне странке за Зрењанин Наташа Велемир у саопштењу.

Наташа Велемир је истакла да власт разлоге за недостатак пијаће воде правда „чекањем на дихтунг из Париза“, а да грађани ноћу често не могу да отворе прозоре јер „смрад из кафилерије штипа очи и нос“, иако је кафилерији издата судска забрана на рад од три године.

“Семафори раде као у компјутерској игрици, таман помислите да сте прешли неки ниво, односно пробили се раскрсницом која јуче није функционисала, али вас дочека неописива гужва на следећој раскрсници“, навела је Наташа Велемир.  

Повереница Народне странке за Зрењанин додала је да 13 месеци није био расписан конкурс за поправку семафора, док саобраћајна полиција грађане који се жале упућује на општину, а тамо их чека увек исти одговор: „Не можемо да решимо тај проблем“.

„Са друге стране, власти је важно да су расписани и спроведени тендери за Дане пива и новогодишње украсе, али их баш брига за семафоре и обележавање пешачких прелаза, који се морају лупом тражити“, навела је Наташа Велемир.

Да апсурд буде потпун, Дани пива се одржавају у Зрењанину, граду у којем је „та индустрија угашена још у прошлом миленијуму“, а „Зрењанинско пиво“ се прави 100 километара од самог града, истакла је Наташа Велемир.