Народна странка

Народна странка Врбас: Претње нас неће уплашити

Народна странка Врбас: Претње нас неће уплашити

Поштовани председниче Србије и свих њених грађана Александре Вучићу,

Обраћам Вам се овим путем јер је неко синоћ поломио излог угоститељског објекта који сам, заједно са својим партнером, узео у закуп, а који реновирам и планирам да отворим врло брзо.

Вероватно се сада питате због чега баш Вама ово пишем, а да би било јасније подсетићу Вас на бесправно рушење летње баште угоститељског објекта „Центар кафе" у Врбасу, које се догодило прошле године у септембру, уз помоћ близу 40 припадника министарства унутрашњих послова.

Наиме, срушили су летњу башту „због дуга за пар месечних закупнина које нисам исплатио на време", тако бар кажу људи који су то спровели, а ни сами у то не верују. Никада ниједна летња башта није срушена, ни због много већих дуговања. А тај дуг никада нисам ни порекао, чак сам га и исплатио у задатом року и у целини.

Да се не враћамо на то да ли би требало или не рушити башту угоститељског објекта која поседује све потребне дозволе и вреди много више од самог износа који сам у том моменту био дужан, а који сам опет да кажем, на време и у целости измирио, поменућу догађаје који су уследили након тога.

У истом угоститељском објекту су се након пар дана почеле појављивати све могуће инспекције, од инспекције рада до противпожарне. И сви са истом реченицом започињу разговор: „Млад си момак, бавиш се овим годинама, шта ти је требало да улазиш у ту политику", што јасно имплицира да су добили налог од одређених људи из владајуће структуре, а све зато што сам пар месеци раније постао члан Народне странке Вука Јеремића.

Битно је напоменути да сам опомену за дуговање добио 11. Јула, и све је било у реду, рок је био 15 дана, након чега би се ради наплате дуговања Општина обратила надлежном суду. Никакво рушење или уклањање исте није се спомињало до 17. Јула, само дан након брендирања канцеларија Народне странке, којем сам присуствовао.

У демократским државама, каква тежимо да будемо, а каква по Вашим речима већ јесмо, није баш пракса да се на све могуће начине покушава уништити посао политичких противника. Нисмо сви исти, и не размишљамо сви на исти начин и то је сасвим у реду, односно требало би да буде.

Дакле, својим другачијим политичким мишљењем никога не угрожавам. А да то није измишљотина, нити преувеличавање, говори податак да се након безуспешних покушаја затварања угоститељског објекта инспекцијским надзорима (безуспешни јер све радимо по закону: издајемо рачуне, плаћамо порез, сви радници су пријављени...) прешло на промене општинских одлука, како башта не би могла бити поново постављена. Иако је сав дуг измирен.

Замислите, само испред угоститељског објекта „Центар кафе" није предвиђено постављање летње баште, а на питање „шта је предвиђено" , одговор нисмо добили.

На жалбу која је поднета Општинском већу такође није одговорено. Само пар метара даље постоје три летње баште, што је још интересантније. И све то разумем, суд ће одлучивати ко је у праву, и то вероватно онда када буде крајњи рок за доношење одлуке.

Имајући у виду да ова и оваква локална власт неће дозволити враћање баште, у закуп сам узео још један објекат који има и башту која није на јавној површини. Има и ову на јавној, али на њу не рачунам пошто су се већ похвалиле Ваше страначке колеге како могу само да сањам да ћу добити дозволу, тако бар кажу.

Међутим, синоћ у касним вечерњим сатима на том објекту поломљен је излог. Полицијским увиђајем утврђено је да из објекта није однето ништа, па чак ни алат вредан више стотина евра, што јасно показује да није у питању покушај крађе.

Да ли је опомена од стране оних којима не одговара да ја наставим да радим или не, то Ви вероватно знате боље од мене. Ако не Ви, онда бар људи који Вас представљају у Врбасу. А узимајући у обзир да сте Ви били носилац листе за локалне изборе у мом граду, сматрам да сам се на праву адресу обратио.

Као што сам већ навикао у овим ситуацијама када критикујем било кога на власти, иако сваки пут то радим агрументовано, вечерас очекујем на друштвеним мрежама многе неистине о себи од стране људи који су за то плаћени, а који то раде са лажних налога, кријући се иза туђих имена и слика.

Срдачно Вас поздрављам и волео бих да ми одговорите када будете били у могућности, а свакако и овим путем желим да Вас позовем на капућино и „чашицу" разговора, како ми угоститељи волимо то да кажемо.

Узимајући у обзир тренутну ситуцију у којој се налазим само јер сам „политички неподобан", ако можете у одговору ми пошаљите мејл адресу на коју бих Вам послао предрачун за сломљени излог.

 

Огњен Вујичић, првенствено грађанин Србије, а потом и председник Општинског одбора Народне странке Врбас