Народна странка

Врање: Народна странка и опозиција напустили градски парламент до испуњења захтева протеста "Један од пет милиона"

Врање: Народна странка и опозиција напустили градски парламент до испуњења захтева протеста "Један од пет милиона"

Одборник Народне странке Драган Павловић и остали опозициони одборници напустили су данас заседање Скупштине Врања, саопштио је Градски одбор Народне странке Врање.  

Већ пуне три године владајућа већина се у Врању, а по угледу на своје представнике у Скупштини Србије, бави симулацијом демократије, док са друге стране у потпуности обесмишљава и омаловажава градски парламент и гуши сваку могућност за било какво опозиционо деловање кроз институције града.

Врхунац бахатости владајуће већине у Врању предвођене Српском напредном Странком јесте предлог измене Пословника о раду Скупштине Врања којим је предвиђено да се одборничка група може формирати са најмање пет одборника са исте изборне листе, а за удруживање одборника са различитих изборних листа предвиђа минималан број од десет одборника.

То је преседан од поновног успостављања вишепартијског система у Србији почетком деведесетих година и врхунац је неморала и бешчашћа владајуће већине.

Владајућа већина је такав предлог изнела имајући у виду да ниједна странка опозиције у градском парламенту нема пет одборника, а да има укупно девет одборника опозиције, тако да опозиција у овом сазиву ни у ком случају неће моћи да формира одборничку групу.

Народна странка сматра да се овим чином владајуће већине у Врању гуши слобода говора и право и слобода на политичко удруживање.

Зато ћемо борбу за слободу и поновно успостављање демократије, слободе говора и различитости мишљења и право на слободне, фер и поштене изборе наставити ван градских институција Врања, а до испуњења захтева постављених на протесту "Врање без страха, један од пет милиона".