Народна странка

Народна странка: Влади Србије упућена иницијатива за отварање конзулата Мађарске у Врању

Народна странка: Влади Србије упућена иницијатива за отварање конзулата Мађарске у Врању

Градски одбор Народне странке Врање обавештава јавност да је Влади Републике Србије упутио иницијативу за отварање конзулата Мађарске у Врању.

Како је на минулим изборима Савез војвођанских Мађара на територији града Врања остварио фантастичан резултат од 1.265 гласова или нешто више од три одсто и тиме заузео убедљиво треће место, одмах иза СНС-а и СПС-а, ми Врањанци дошли смо сазнања да на територији града Врања живи значајан број припадника мађарске националности.

С тим у вези, а с обзиром да Народна странка води једнаку бригу за све грађане Србије, без обзира које националне или верске припадности они били, Градски одбор Народне странке Врање је Влади Републике Србије упутио иницијативу за отварање конзулата Републике Мађарске у Врању, с тим да конзулат има испоставу, односно канцеларију у селу Нерадовац, као највећем упоришту Мађара у Врању.

Отварање конзулата Мађарске у Врању би умногоме олакшало живот нашим суграђанима мађарске националности, с обзиром да не би морали да прелазе 360 километара у једном правцу до амбасаде у Београду ради обављања свих административних и других послова.

Конзулат Мађарске у Нерадовцу би Мађарима омогућио да лашке и брже комуницирају са својом матицом.

Градски одбор Народне странке Врање позива Владу Србије да ову иницијативу узме у обзир и омогући нашим суграђанима мађарске националности сва права која као припадници мањинске заједнице у Србији уживају.

 

Народна странка Врање