Народна странка

Народна странка Врање: Вучићев лекар усред епидемије дао 8,4 милиона за кафану из буџета

Народна странка Врање: Вучићев лекар усред епидемије дао 8,4 милиона за кафану из буџета

Локална власт СНС-а у Врању, на челу са градоначелником Слободаном Миленковићем, лекаром по струци, одлучила је да усред епидемије вируса корона, издвоји из буџета 8,4 милиона динара за кафане, иако у апотекама готово да нема средстава за дезинфекцију, саопштио је Градски одбор Народне странке Врање.

„Уместо да грађанима обезбеди неопходна средства за заштиту и дезинфекцију, власт коју у Врању води лекар специјалиста Миленковић, донела је 17. марта одлуку којом ће кафани ’Стари бунар’ и хотелу ’Понте Бинацо’ исплатити 8,4 милиона динара са ПДВ-ом за ’пружање услуга ресторана и хотела’“, рекао је председник Градског одбора Народне странке Врање Ђорђе Ристић.

Градски одбор Народне странке Врање осуђује овакво неодговорно, егоистично и бескрупулозно поступање градских челника и позива их да повуку ову срамну одлуку, а да новац преусмере за набавку маски и средстава за дезинфекцију, који ће бити бесплатно подељени грађанима, истакао је Ристић.

„Ако градска власт не повуче ову лудачку одлуку и не обезбеди тим новцем неопходна средства за заштиту грађана, сва одговорност даљег ширења вируса и раста оболелих ће бити на руководству града“, навео је Ристић.