Народна странка

Врање: Накарадно напредњачко правосуђе – режим по пријави батинаша покренуо поступак против пребијених функционера Народне странке

Врање: Накарадно напредњачко правосуђе – режим по пријави батинаша покренуо поступак против пребијених функционера Народне странке

Председник Градског одбора Народне странке Врање врањског Ђорђе Ристић изјавио је да је СНС за седам година власти у Србији обесмислио све што се може обесмислити у држави.

„Постали смо једина земља у свету где власт протестује против опозиције. То јесте апсурдно и смешно, али није толико страшно колико је страшна чињеница да је владајућа странка за седам година узурпирала све институције Републике Србије и ставила их под своју контролу“, рекао је Ристић на конференцији за новинаре.

Ристић је подсетио на случајеве застрашивања новинара и пребијања политичких опонената, критичара актуелне власти.

„Таквим нападима смо били изложени потпредседник врањског одбора Народне странке Драган Павловић и ја. Тужилаштво већ годину дана не реагује по кривичној пријави коју смо поднели против четворице насилника из СНС-а који су нас напали испред наших страначких просторија и претукли“, рекао је Ристић.

Ристић је додао да је уместо тога, против њих двојице покренут монтиран политички процес који по налогу из СНС-а спроводи Основно тужилаштво у Врању.

„Ми смо у том поступку оптужени да смо наводно спречавали процес гласања за изборе у месним заједницама, а све по фантомској кривичној пријави тих истих насилника“, навео је Ристић.

Ристић је као "примере неспособности локалне власти" навео започету реконструкцију Улице Партизански пут где радови стоје дуже од годину дана, те почетак реконструкције градског парка и Улице Боре Станковића на крају грађевинске сезоне, односно на прагу зиме.

„То је слика и прилика ове накарадне власти и један од разлога зашто смо чврсто опредељени за бојкот избора на пролеће 2020. године“, рекао је Ристић.