Народна странка

Народна странка Трстеник: Милена Турк повећала себи плату чим је изабрана за председницу општине

Народна странка Трстеник: Милена Турк повећала себи плату чим је изабрана за председницу општине

Само неколико дана након избора новог напредњачког руководства у Трстенику, Одбор за административно-мандатна питања је, по налогу председнице општине Милене Турк, донео одлуку о повећању плата функционерима у општини.

У складу са том одлуком о примени највећих коефицијената и основица председница општине Трстеник примаће месечну плату у износу од невероватних 91.186,48 динара, што је знатно више него у ранијем периоду. Исти износ ће примати и заменик председника општине Дејан Раковац, као и председник Скупштине општине Герасим Атанасковић.

Председник Општинског одбора Народне странке Трстеник Владан Миодраговић изјавио је да је одлука о повећању плата срамна.

"Због вируса корона наши суграђани масовно остају без посла, привредници пропадају, лекари и медицинско особље лече људе уз помоћ штапа и канапа јер немају опрему, а председница општине Трстеник себи и својој дружини повећава плату. То је срамно и много више од тога. Грађане и мене лично заиста занима одакле јој идеја да се тиме бави у овом тренутку", истиче Миодраговић.

Он додаје да одговор на исто питање очекује и од других функционера општине.

"Одакле им идеја да себи повећавају плате, поред председнице општине, грађанима би требало да одговоре и заменик и помоћници председнице, као и председник скупштине. Између осталог, њихов посао и јесте да одговарају на питања грађана, па нека бар зараде те своје високе плате и одговоре. Очигледно је да се Турковој осладила посланичка плата па је због тога повећала и председничку", рекао је Миодраговић.