Народна странка

Трговиште: Добио отказ зато што је члан Народне странке

Трговиште: Добио отказ зато што је члан Народне странке

Члан Народне странке Александар Младеновић, из Доњег Стајевца код Трговишта, добио је отказ у фабрици „Тргопластика“ за производњу кеса само због чланства у партији Вука Јеремића.

Младеновић је у „Тргопластици“ радио непуна два месеца за унапред утврђену плату од 27.000 динара, увећану за проценат од вредности испоручене робе купцима, али му је обрачунато само 2.500 динара као двомесечна зарада, које је одбио да прими и тужио је фирму, наводи се у саопштењу Општинског одбора Народне странке Трговиште, које је потписао потпредседник тог одбора Небојша Табаковић.

Младеновића су на посао примили директор фабрике Игор Стојменовић и вланик „Тргопластике“ Дејан Савић из Ниша, који су му рекли да је потребно да и председник општине Трговиште Ненад Крстић „да зелено светло“ за почетак рада, што се и догодило, и он је предао радну књижицу и почео да ради.

Приликом испоруке робе у угоститељском објекту у Трговишту, син власника кафане и заменик секретара Скупштине општине Трговиште Милош Ђорђевић добацио је Младеновићу „како може да ради у фабрици коју држи СНС, а члан је Јеремићеве странке“, на шта му је Младеновић одговорио да не меша политику и посао и да неће променити странку.

Младеновић је потом добио отказ, уз обећање да ће му у најкраћем року бити исплаћени трошкови за гориво које је плаћао за развожење робе сопственим аутомобилом. Младеновић је више пута пријављивао „Тргопластику“ инспекцији рада која, међутим, није учинила ништа по тим пријавама.  

Народна странка Трговиште ће Младеновићу пружити правну помоћ, ако буде потребно, и нада се да ће правда бити задовољена на суду, јер су чињенице више него јасне и иду прилогу нашем члану, навео је Табаковић у саопштењу.

„Резултат овакве ’развојне политике’ СНС-а у Трговишту је масовно исељавање становништва, највише млађих људи“, додао је Табаковић.

Табаковић је подсетио да „Тргопластика“ од општине добила 20 милиона динара у виду бесповратне субвенције, као и да је општина откупила погон у којем је фабрика смештена од некадашњег „ППП Пчиња“ и извршила пренамену простора.

Радници су, међутим, до данас више пута ступали у штрајк због неисплаћивања зарада у износу прописаном уговором о раду који су потписали, навео је Табаковић.