Народна странка

Суботица: У полицији саслушан председник Градског одбора Народне странке Владимир Половина

Суботица: У полицији саслушан председник Градског одбора Народне странке Владимир Половина

Председник Градског одбора Народне странке Суботица Владимир Половина изјавио је да је данас дао изјаву у полицији по пријави коју је против њега поднео директор Опште болнице у Суботици Слободан Пушкар због наводног упада у рачунарски систем болнице.

„Покушали смо да утврдимо да ли је аналитичар Бранко Радун, који је задужен да у режимским медијима хвали све потезе власти и мудрост Александра Вучића, запослен у болници на радном месту предвиђеном за одржавање и поправку рачунара и рачунарских система“, рекао је Половина.

Половина је додао да су са њим били и уредник портала „Слободна Суботица“ Бранко Жујовић и посланик у Скупштини Војводине Немања Шарчевић.

„Тражили смо да уђемо у болницу и све смо снимали. Питали смо запослене где је Бранко Радун, а они су нам одговорили да га нису никад видели. Сада нас тужилаштво терети за наводни упад у главни рачунарски центар и мрежу Опште болнице у Суботици, а полиција нас додатно неосновано терети и за лажно представљање. Полиција је вршила притисак на запослене да потпишу лажну изјаву да смо се представљали као службена лица, што су они одбили“, рекао је Половина.

Половина је навео да је и Шарчевић тражио да данас и он да изјаву полицији и да се изјаснио се као организатор акције, али је полиција одбила да га саслуша.

„Одбили су да саслушају Шарчевића јер је полиција добила инструкцију од тужитељке Ливије Панић да он не буде саслушан да се то не би тумачило као политички притисак“, рекао је Половина.

„На саслушању сам рекао да сматрам да ме тренутно не саслушава полиција, него приватно обезбеђење, на шта су ми они узвратили да само раде свој посао. Рекао сам им да би данас био саслушан Радун а не ја, да они раде свој посао“, додао је Половина.