Народна странка

Народна странка Смедерево: Власт СНС-а одбила да помогне пензионерима

Народна странка Смедерево: Власт СНС-а одбила да помогне пензионерима

Градски одбор Народне странке Смедерево и друге опозиционе странке у том граду саопштили су да је лош рад локалног Штаба за ванредне ситуације резултат неслоге и сукоба у власти, између градоначелнице Јасне Аврамовић са једне стране и осталих чланова штаба са друге.

Директан повод је одлука да се одложи набавка пакета за најстарије и најугроженије грађане, наводи се у саопштењу Уједињене опозиције Смедерева.

У раду кризног штаба све су видљивији недостаци и „пропусти на улицама, институцијама и у свакодневном животу грађана“, наводи се у саопштењу.

„Најновији инцидент и доказ небриге је разматрање предлога да се пензионерима са приходима мањим од 30.000 динара обезбеди пакет хуманитарне помоћи. На овај хуман гест примедбу је изнео председник Скуптине Смедерева Бојан Теофиловић, уз констатацију да би тиме био угрожен буџет. Градоначелница је изнела извештај да је буџет пун и да град може исплатити помоћ пензионерима. Помоћ је одбијена гласањем 10 против, два уздржана и један глас за“, додаје се.

„Како вас није срамота“, пита опозиција чланове штаба који су и функционери СНС-а.

Локалној власти у Смедереву је животи и здравље грађана су на другом месту, а у ванредној ситуацији најважнији су им рангирање челника СНС-а и њихове међусобне несугласице, наводи опозиција.

Опозиција подсећа да је више пута понудила стручну и кадровску помоћ, али да та понуда није наишла на разумевање власти.
„Апелујемо на Штаб за ванредне ситуације у Смедереву да остави по страни своје страначке несугласице и хитно почне да се бави проблемима грађана“, наводи се у саопштењу.

„Многи грађани су остали без посла, реч је о читавим породицама са децом. Њихов статус мора хитно бити размотрен. Шта ће бити са пољопривредницима који су уложили у производњу и пластенике, а њихови производи пропадају због затварања пијаца? Они су доведени на руб егзистенције“, наводи се у заједничком саопштењу смедеревске опозиције.