Народна странка

Народна странка Сента: Бламажа нелегитимне локалне власти

Народна странка Сента: Бламажа нелегитимне локалне власти

Након нелегитимних избора и после дуготрајног ишчекивања и одуговлачења, општинска власт у Сенти је пала у руке коалиције СВМ-СНС.

Већ је на конститутивној седници било могуће приметити да ће ово бити почетак једне не тако славне ере, јер је на основу предложених персоналних решења тешко било установити ко има лошије кадрове – оригинални напредњаци или њихова мађарска секција.

Да од лошег увек има горе, могли смо се уверити на Дан општине Сента, када се од 29 одборника Скупштине општине, на свечаној седници 11. септембра на којој су додељена овогодишња јавна признања, појавило свега њих 13.

Ниједан одборник Српске напредне странке није присуствовао заседању, а ни одборничка група Савеза војвођанских Мађара није била у пуном саставу, пошто је од 13 њених одборника било присутно њих деветоро. Кворум су обезбедили играчи са резервне клупе, одборници Грађанског покрета за Сенту и Заједно за бољу Сенту.

На свечаности полагања венаца код спомен-обележја Сенћанске битке одзив је такође био мршав, те је бламажа нелегитимне власти била још већа.

Овим су већ у старту доказали своју неспособност и политичку незрелост. Грађани Сенте могу само да се ухвате за главу, јер шта од представника овакве власти могу очекивати у будућности, ако нису у стању да на достојан начин организују ни једну свечану седницу?

Једино решење тренутне ситуације је одлазак нелегитимне власти и именовање нових функционера изабраних на поштеним изборима.

 

Општински одбор Народне странке Сента