Народна странка

Сукњаић: Немар власти узрок честих сукоба уличних продаваца и комуналне милиције

Сукњаић: Немар власти узрок честих сукоба уличних продаваца и комуналне милиције

Председник Општинског одбора Народне странке Раковица Никола Сукњаић данас је, поводом сукоба уличне продавачице и комуналне милицајке на Видиковачкој пијаци, позвао општинску напредњачку управу да коначно реши проблем уличних продаваца које је режим СНС-а довео до просјачког штапа.

„Мора се омогућити место где ће социјално угрожени грађани продавати своју робу, јер им је то често једини извор прихода. Насиље рађа насиље и не можете насилним методама увести законске оквире. Уколико не знају, не умеју или неће да реше проблем, нека препусте одговорност онима који знају, хоће и могу“, навео је Сукњаић.

Сукњаић је истакао да је данашња туча на пијаци последње у низу упозорења да општина Раковица мора системски и систематски да реши тај проблем.

Председник општинског одбора Народне странке Раковица је додао да су на Видиковачкој пијаци чести инциденти у којима учествују комунални милицајци и улични продавци.

„Позивам власт да се коначно уразуми и подсећам да је средином 2016. године продавац лубеница умро од срчаног удара након расправе са комуналној милицијом, а сведоци су тада тврдили да је комунални милицајац малтретирао несрећног човека“, истакао је Сукњаић.