Народна странка

Панчево: Основан Градски одбор Народне странке

Панчево: Основан Градски одбор Народне странке

У Панчеву је одржана оснивачка скупштина Градског одбора Народне странке, која је за председника изабрала Станка Пужића. Скупу су присуствовали потпредседник Народне странке Никола Јовановић, председник Извршног одбора и повереник за Војводину Борислав Новаковић.

Јовановић је истакао да огроман број људи у Србији незадовољан квалитетом живота и развојем ситуације од 2012. године.

"Ова власт је, међутим, захваљујући контрои медија и популизму, успевала да један део нашег народа убеди да су сви криви осим њих. На нама је да народу покажемо директну везу између њиховог рђавог и неодговорног управљања с једне стране, и сиромаштва са друге стране, као и да понудимо конкретна решења за сваки проблем који тишти наше грађане", навео је Јовановић.

Јовановић је рекао да Панчево мора поново постати индустријски центар Баната.

„Потребно је вратити БГ воз до Панчева, завршити друмску обилазницу, проширити пешачке и бициклистичке зоне у граду и отерати хулигане“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је међу најпречим задацима и решавање великог проблема корупције у предузећу транспортном предузећу АТП Панчево.

Новаковић је рекао да више нема смисла жалити се на медијску блокаду.

„Да бисмо победили Александра Вучића, нису нам потребни медији, него пар добрих ципела. Нека Вучић иде у медије, ми ћемо ићи у народ. Када он буде на РТС-у, ми ћемо бити на Војловици, Котежу и Стрелишту. Када он оде на Пинк, ми ћемо у Јабуку, Качарево Банатско Ново Село, Долово, Иваново, Старчево, Омољицу и Банатски Брестовац. Он са новинарима, ми са грађанима. Ући ћемо у сваку кућу, јер је то пут до победе“, рекао је Новаковић.

Добросављевић је рекао да данас живимо у експерименту – медијском, психолошом и социјалном, чији је циљ да народ претвори у заједницу без солидарности и саосећајности, јер у таквој заједници нико не поставља како живимо, какво је правосуђе, медији, да ли постоји равноправност, нити шта ће сутра бити са Косовом.

„Ми можемо супротно и хоћемо супротно од тога. Народна странка и све странке опозиције имају један циљ – нормална, пристојна и слободна Србија у којој ће свако моћи да заступа своје разлике. Док до тога не дође, нећемо дозволити да влада шовинизам малих разлика у опозицији. Много је важније да се изборимо за слободу“, рекао је Добросављевић.  

Пужић је упитао где се данас налази српско друштво, где нас усмерава напредњачки режим и где идемо.

„Људи од струке и интегритета се стављају по страни, док се братски договори креирају, док се на уштрб свих грађана послови завршавају мимо правила и процедура. Да ли смо спремни да кажемо не том злу и знањем, интегритетом и залагањем. Сматрамо да јесмо. Ми то можемо заједно. Хајде да будемо сложни и непоколебљиви и истрајемо у томе“, навео је Пужић.