Народна странка

Народна странка Нови Београд: Општина заробљена у Шапићевим калкулацијама

Народна странка Нови Београд: Општина заробљена у Шапићевим калкулацијама

Поштовани суграђани,

Прошло је тачно 75 дана од одржавања локалних избора у Градској Општини Нови Београд. Избора, одржаних симултано са парламентарним, које је огромна већина наших суграђана бојкотовала (у износу од чак 65%). На тим, лажним и неслободним изборима, изборна листа актуелног председника општине освојила је 23 мандата, али још увек никакви потези нису били учињени да се формира општинска већина. 

Одговор нам је познат. Свима. Само га је потребно јавно рећи. Док пролази два и по пуна месеца, Новобеограђани и даље немају нову власт због калкулантске природе преговора изборне листе за сада актуелног председника наше општине (који није имао храбрости да нити у нашој општини изађе са својом странком, већ искључиво у својству групе грађана, што доводи у питање који је заправо уопште смисао постојања Српског патриотског савеза). Њега не интересују проблеми грађана Општине Нови Београд, нити његова предизборна обећања. Њега не занима да одржи чак ни минимум достојанства да испоштују ни скупину грађана која је изашла на изборе и пружила му свој глас, све у ишчекивању које ће све тачно позиције добити као исход преговора о формирању будуће владе.

Дакле, ради се о најгорим аспектима партитократског политикантства. Уколико смо којим случајем погрешили, те је реч о стриктно неспособности, упућујемо им извињење и позивамо и њега и његове потенцијалне коалиционе партнере да поднесу оставке и закажу изборе на којима би, под фер и поштеним условима наравно, способнији и за права становника Новог Београда више заинтересовани, могли преузети дужности којима они очигледно дорасли нису.

Народна странка обећава грађанима: ту смо. Са великом пажњом ћемо пратити развој ситуације и извештавати грађане Новог Београда о расплету још једне од сапуница тандема који је на помолу. И бићемо уз грађане, борећи се свакодневно док се не изборимо за слободне и фер изборе, на којима ћемо пружити могућност грађанима да изаберу ефикасне и одговорне, али и легитимне, представнике који ће се борити за њихова права и који неће мењати своја предизборна обећања преко ноћи.

Општински одбор Народне странке Нови Београд