Народна странка

Народна странка Ниш: Власт се игра животима грађана, не решава загађење, а одбија предлоге опозиције

Народна странка Ниш: Власт се игра животима грађана, не решава загађење, а одбија предлоге опозиције

Народна странка Ниш упозорава да напредњачки режим да се не игра животима Нишлија, јер није ништа урадио на спречавању загађења ваздуха у том граду, који је у понедељак био најзагађенији у Европи, и позива власт да прихвати корисне предлоге опозиције уместо што их одбиjа.

Напредњачку власт је и ове године, као и сваке претходне, изненадило драматично повећање загађења ваздуха које доносе зима и сезона грејања, и тек је у новембру основала радну групу која се бави тим проблема.

О незабележено шарлатанском приступу власти у решавању проблема загађења најбоље говори то што је за координатора радне групе постављен помоћник градоначелника Ниша Горан Милосављевић, који је признао да није стручан за ту област.
 
Народна странка је још у јануару захтевала да стручњаци предложе дугорочно решење загађења у Нишу, као и да се установи катастар загађивача који би прецизно показао локације и интензитет свих загађивача.

Градска секретарка за заштиту животне средине Ивана Крстић је тек недавно рекла да ће први задатак радне групе бити израда катастра локалних загађивача и да је циљ да све котларнице у скорије време буду пребачене са мазута и угља на гас.

Тако би ефекти ранијих активности и све што буде урадила радна група, могли би да се осете тек следеће зиме.

Подсећамо да је Народна странка у јануару инсистирала да се тај посао мора завршити до почетка ове грејне сезоне.  
 
Додатни проблем је искључивање све већег броја грађана са система грејања Јавног комуналног предузећа Топлана због великих рачуна за грејање и прелази на јефтиније изворе енергије који загађују животну средину.

Народна странка инсиситира на субвенцијама којима би се грађанима омогућило јефтиније грејање преко ЈКП Топлана.

Субвенције су велике и зато је Народна странка предложила да се до потребних средстава дође смањењем субвенција приватним медијима, рационализацијом или укидањем градских општина, укидањем Комуналне милиције и спречавањем непотребног поплочавања Трга краља Милана.
 
Нажалост, због блокаде медија, нишка јавност није у довољној мери упозната са нашим предлозима.
 

Народна странка Ниш