Народна странка

Ниш: Дебакл напредњачке власти – колектор није спречио поплаве, бацају милионе на фонтане и пауна од цвећа

Ниш: Дебакл напредњачке власти – колектор није спречио поплаве, бацају милионе на фонтане и пауна од цвећа

Народна странка Ниш саопштила је данас да је градска власт потрошила чак 948.000 динара само за израду пројектне документације за фонтану у оквиру реконструкције Трга Краља Милана и да је та цена предвиђена споразумом који је 29. јула потписан у име Града Ниша.

У Нишу истовремено 2.000 деце чека на упис у вртиће и све више грађана користи народну кухињу и зато је тих готово милиона динара требало уложити у људе побољшање услова њиховог живота, а не у пројектну документацију за фонтану, наводи се у саопштењу.

Нишки одбор Народне странке подсећа да је прошлог месеца град платио равно 580.000 динара цветну декорацију у облику пауна чија је улога да улепшава Чаирски парк.

„Чак и да је реална цена од шест хиљада евра за пауна од цвећа, верујемо да би се већина корисника Чаирског парка сложила да је тим новцем требало функционализовати јавни тоалет, како пролазници своје физиолошке потребе не би обављали у парковском жбуњу“, наводи се у саопштењу.

Напредњачка градска власт је прошле године платила 400 милиона динара за изградњу Јужног колектора који је, према речима градоначелника Дарка Булатовића, требало да реши проблеме плављења, али је киша која је пре три дана поплавила Ниш најбоље доказује да поменути пројекат није успео.

Народна странка пита ко је одговоран за неуспели пројекат за који је потрошено 400 милиона динара и колико ће још новца грађана Ниша бити потрошено на „ситне“ трошкове, попут пројектне документације за фонтану и цветних аранжмана?  

Вероватно ће нам нека од следећих поплава пружити тачан одговор. Јер је поред ових водених поплава, готово је извесна и поплава народног незадовољства због начина на који бахата власт троши новац грађана, истиче се у саопштењу.