Народна странка

Народна странка Ниш: Исмевање правне државе

Народна странка Ниш: Исмевање правне државе

Грађани Србије од прошле недеље свако вече у 20.05 лупањем у шерпе протестују против напредњачког режима. Напредњачки режим им од четвртка у 20.30 одговара паљењем бакљи и пуштањем звучних порука са кровова зграда.

Овај сукоб није равноправан јер је једна страна закључана у својим домовима, док друга има слободу кретања, звучнике и пиротехнику чија је употреба забрањена законом.

Суштина правне државе јесте да сви њени грађани имају иста права. Нажалост, последњи дани показали су да то у Србији није случај. Док је већина грађана због полицијског часа закључана у својим домовима, активисти Српске напредне странке су мање или више успешно организовали бакљаде широм нашег града.

После инцидента који су у среду изазвали на Пантелеју, група од више од 40 активиста се окупила јуче у општини Палилула у Нишу у покушају да организује још једну бакљаду, а са њима је виђен и председник те општине Александар Ждрале.

Саопштење Градске општине Палилула да је волонтере општина Медијана, Палилула и Пантелеј приликом поделе пакета помоћи напала „група маскираних људи” очигледно не одговара истини.

Снимак објављен на порталу „Јужне вести“ јасно указује на присуство само једне групе људи. Новинари „Јужних вести“ су на локацију дошли на позив грађана, који су тврдили да су активисти Српске напредне странке покушавали да на њиховим крововима поставе озвучење.

Најзад, ако је реч о волонтерима, зашто су побегли када се појавила полиција?

Јучерашњи покушај бакљаде је исмевање правне државе али пре свега исмевање грађана Ниша који су током полицијског часа затворени у својим домовима.

 

Драган Стојадиновић
повереник Народне странке за Ниш