Народна странка

Сукњаић: Власт штити криминал, у Раковици настављена нелегална градња зграде од осам спратова

Сукњаић: Власт штити криминал, у Раковици настављена нелегална градња зграде од осам спратова

Председник Општинског одбора Народне странке Раковица Никола Сукњаић изјавио је данас да напредњачка власт у тој београдској општини „штити чист криминал и дивљаштво“, јер је у Улици Кнеза Вишеслава 59 настављена градња нелегалног објекта од осам спратова за који не постоји ниједна дозвола.

„Градња је супротна и Детаљном плану регулације, који су, парадоксално, финансирали инвеститори који граде у овом делу Раковице. Поврх тога, у истом насељу је, поред саме зграде,  изграђена и бензинска пумпа, која не би смела да буде у непосредној близини места за становање“, навео је Сукњаић у саопштењу.

Сукњаић је истакао да је овакав криминал могућ само уз помоћ и подршку општинске и градске власти, и додао да ће по промени власти одговарати сви који су учествовали у оваквим малверзацијама.

’’Ми смо још прошле године, уз подршку председника београдског одбора Народне странке Николе Јовановића, када су радови почели, указали на овај криминал, поднели пријаве свим надлежним органима и на кратко зауставили нелегалну градњу. Наставак радова јасно показује да се овакве ствари раде у договору са властима“, навео је Сукњаић.

Сукњаић је подсетио на изјаву председника Србије и СНС-а Александра Вучића да зна да многи локални функционери дозвољавају нелегалну градњу и да за то узимају новац.

„Да ли ће тужилаштво сада реаговати и да ли ће бити кажњени људи који данас воде Раковицу због овог очигледног криминала“, упитао је Сукњаић.