Народна странка

Београд: Основан Општински одбор Народне странке Обреновац

Београд: Основан Општински одбор Народне странке Обреновац

У Обреновцу је одржана оснивачка скупштина Општинског одбора Народне странке. Скупштина је за првог председника одбора изабрала дипломираног правника Игора Васиљевића. За потпредседнике су изабрани дипломирани економиста Александра Крстић, машински инжењер Стефан Јоксић и техничар Никола Кућеровић.

Скупу су присуствовали потпредседник Народне странке Никола Јовановић, председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић и повереник за Београд Душан Раичковић.

Јовановић је рекао да је напредњачка власт издала свој народ својим целокупним деловањем, од неодговорног односа према националним интересима на Косову и Метохији до катастрофалног управљања остатком Србије.

 „Међународне околности никада нису биле и не могу бити оправдање за рђаво и неодговорно управљање својом земљом“, рекао је Јовановић.

„Наставићемо борбу против ове штеточинске власти на новој седници Скупштине Београда у уторак, 26. јуна, на чијем је дневном реду, између осталог, и сумануто проширивање пепелишта у Обреновцу на још 600 хектара наше најквалитетније земље“, навео је Јовановић.

Јовановић је подсетио да је Народна странка у кампањи за београдске изборе изнела идеју да се пепелиште обезбеди и рекултивише, чиме би се смањио његов катастрофалан утицај на здравље Обреновчана.  

„Напредњачка власт ради све супротно и у уторак ћемо се жестоко супротставити њиховим катастрофалним предлозима на седници градског парламента“, рекао је Јовановић.

Јовановић је најавио да ће на седници градског парламента изнети конкретне предлоге и иницијативе и предложити допуну дневног реда.

Добросављевић: Постоји основана сумња да режим има симаптије за неке нарко картеле

Добросављевић је честитао оснивање одбора у Обреновцу и најавио да ће на јесен бити конституисан и Градски одбор Народне странке Београд.

„То нам говори да смо ми данас једина странка која је способна да расте, шири се и јача своју организацију и да почиње да представља реалну алтернативу владајућем систему у Србији, који оличавају Српска напредна странка, њен председник Александар Вучић и све институције којима они управљају“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да је у Београду у последњих шест месеци почињено 18 убистава у обрачунима криминалаца, а да је у последње две године у Београду убијено 36 људи „у обрачуну банди из два села у околини Котора – Кавача и Шкаљара“.

„Београд и цела Србија постају жртва обрачуна два которска села. Сва прича о безбедности, развоју и стабилности пада у воду пред тим да држава не може да обезбеди сигурност својих грађана“, рекао је Добросављевић.
Власт, на челу са Александром Вучићем, успешна је само у индуковању хаоса и нестабилности у читавој Србији и зато морамо да је сменимо, рекао је Добросављевић.

„Режим није способан да се обрачуна са нарко картелима, штавише, постоје основане сумње да има симпатије за неке од њих. Да ли је реч о пословним аранжманима или о нечему другом, откриће будуће независно судство, полиција и безбедносна служба“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да је садашње стање у Србији горе него деведесетих, док се Вучић хвали да му је "непријатно колико добро иде".

„Да ли му је непријатно због 36 убистава у последње три године? Морамо да променимо власт да би Србија постала место са елементарно пристојним условима за живот. Почетак промена кренуће из Београда.  

Васиљевић: Први циљ је борба против загађења које угрожава здравље грађана

Новоизабрани председник Општинског одбора Народне странке Обреновац Игор Васиљевић најавио је формирање месних одбора у свим месним заједницама у тој општини.

„Борићемо се за побољшање еколошких услова и здравију животну средину, што је један од највећих проблема општине, који утиче на здравље становништва. Није реч само о илегалном складиштењу отпада, него првенствено о издувним гасовима и загађењу које изазива термоелектрана. Ми немамо податке о загађењу и тражићемо да нам буду доступни“, рекао је Васиљевић.