Народна странка

Народна странка Крушевац: Режим почеo да посрће под теретом афера, докази необориви

Народна странка Крушевац: Режим почеo да посрће под теретом афера, докази необориви

Годину дана од напада на Борка Стефановића и протеста „Стоп крвавим кошуљама“, власт је почела да посрће, затрпана сопственим аферама, изјавио је потпредседник Градског одбора Народне странке Крушевац Владан Митић.

Митић је на конференцији за оценио да је “протестна шетња напредњака покушај да од актера тих афера направе медијске жртве, како би лакше манипулисали гласачима“.

Он је навео да је “власт, приморана да тражи предах и излаз из безизлазне ситуације у коју је доспела због многобројних афера, насловнице НИН-а и Данаса видела као сламку спаса“.

„Зато су кренули у оркестрирану кампању наводне заштите председника Србије Александра Вучића чији је циљ скретање пажње са озбиљних државних криминалних афера и доказа о очигледној умешаности државног врха у најтежи криминал”, рекао је Митић.

Циљ те кампање је и да актере афера прикажу као жртве, пошто им се простор за манипулацију опасно смањује сваким изношењем нових доказа које опозиција обелодањује“, навео је Митић.  

Поводом тврдње СНС-а да су скупови подршке властима Нишу и Крушевцу били спонтан, Митић је рекао да је“намештање спонтаности” манир Срспке напредне странке.

„Крушевачки одбор СНС-а је ’потпуно спонтано’ послао свим члановима те странке у Крушевцу СМС поруку, којом их позива да се у понедељак у 18.30, такође потпуно спонтано окупе испред седишта СНС и поведу што више ’спонтано уцењених’ грађана. У духу свеопште напредне спонтаности одредили су и квоте по месним одборима колико спонтаних грађана спонтано морају довести. Верујемо да је и градски превозник, сасвим спонтано као и сваки пут до сада, увео бесплатне спонтане линије ка селима на подручју града Крушевца, како би све протекло у најспонтанијој атмосфери“, закључио је Митић.

Поставља се, према Митићевим речима, и питање због чега су присталице СНС спонтано протестовале.

„Ако протестују због опозиције, да ли траже распуштање СЗС, оставке Ђиласа, Јеремића и Обрадовића, Или можда потпуно укидање слободних медија? Ако брину за безбедност Вучића, да ли траже оставку министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и распуштање свих агенција или служби које се баве безбедношћу председника јер нису способне да га заштите“, упитао је Митић.

Преузето са портала "Крушевац град".

Фото: "Крушевац град"