Народна странка

Народна странка Крушевац: Сви грађани морају имати оверену здравствену књижицу

Народна странка Крушевац: Сви грађани морају имати оверену здравствену књижицу

Народна странка ће, када јој грађани повере одговорност за управљање Крушевцeм и целом Србијом, створити услове за бољи живот грађана бољом прерасподелом буџетског новца и сузбијањем корупције, изјавио је члан Градског одбора Народне странке Крушевац Предраг Петронијевић.

„Омогућићемо из прерасподеле буџетских средстава да сви људи у селима и у граду, који сада не могу да изваде здравствену књижицу, морају да имају оверену здравствену књижицу, јер основна здравствена заштита мора бити доступна свима“, рекао је Петронијевић на конференцији за новинаре.

Петронијевић је навео да ће се Народна странака у Крушевцу, у складу са својим социјалним програмом, залагати да сви грађани старији од 65 година, који нису остварили право на пензију, из прерасподеле буџетских средстава, добијају редовну новчану накнаду која ће им „омогућити пристојну старост“, и додао да ће покренути и доношење овог закона на нивоу Републике Србије.

„Народна странка ће у Крушевцу, у оквиру надлежности града, омогућити олакшице у плаћању и бенефиције ратним војним ветеранима. Иницираћемо закон о ратним војним ветеранима који ће омогућити да грађани који су бранили Србију буду третирани као хероји, а не као социјални случајеви“, рекао је Петронијевић.

Петронијевић је додао да ће Крушевац постати град са више општина.

„Центри региона постаће градске општине. У сваком центру региона обезбедићемо да здравствена амбуланта има своје санитетско возило и дежурство 24 сата, као и апотеку у оквиру здравствене станице“, рекао је Петронијевић.

„Примера ради, ако неко у Зебици доживи срчани удар, неће чекати возило из хитне помоћу у Крушевцу 30 минута, већ ће санитетско возило из Великог Шиљеговца код њега бити највише за 10 минута и указати му прву помоћ и транспортовати у болницу у Крушевцу. Нама је живот наших суграђана најважнији“, додао је Петронијевић.

Петронијвић је навео да ће Народна странка увести строгу контролу инспекцијских органа и укинути селективну расподелу буџетских средстава на основу политичке припадности.

„Укинућемо неравноправни положај  домаћих инвеститора у односу на домаће инвеститоре. Као град помагаћемо развој малих, средњих и породичних предузећа“, закључио је Петронијевић.