Народна странка

Народна странка Крушевац: Приведени док су ишли по доказе који терете Гашића

Народна странка Крушевац: Приведени док су ишли по доказе који терете Гашића

У просторијама Градског одбора Народне странке у Крушевцу одржана је ванредна конференција за новинаре поводом неоснованог  привођења чланова Главног одбора ове странке, које се десило у петак 22. јануара на магистралном путу Крушевац Краљево, у селу Бресно Поље.

Новинарима су се обратили председник Градског одбора Дејан Стевановић, потпредседник Градског одбора у Крушевцу Владан Митић и приведени члан Главног одбора Предраг Петронијевић.

Владан Митић је информисао новинаре да се одбору ове странке недавно обратио грађанин који је казао да поседује компромитујући материјал из случаја пада хеликоптера.

По тврдњама тог грађанина, материјал се односи на Братислава Гашића који је у то време био министар одбране и министра здравља Златибора Лончара. Договорено је да се са тим грађанином састанак одржи у селу Стопања.

У петак, 22. јануара, чланови Главног одбора Предраг Петронијевић и Владица Николић пошли су заједно са поменутим грађанином на састанак аутомобилом којим је управљао Предраг Петронијевић. Саобраћајна полиција је аутомобил зауставила у селу Бресно Поље, наводно ради рутинске контроле.

Том приликом је извршено алко-тестирање возача Предрага Петронијевића који је био негативан.

Током контроле возило је изненада опколило десетак инспектора УКП који, по речима Петронијевића, нису показали службене легитимације и значке.

Након извршеног претреса током којег нису пронађени никакви противзаконити предмети, чланови главног одбора су без икаквог образложења са грађанином који је имао компромитујући материјал одведени у Полицијску управу Крушевац.

Након обављеног разговора у својству грађанина у одељењу Криминалистичке полиције, Владица Николић је пуштен после четири сата а привремено му је одузет мобилни телефон.

Предраг Петронијевић је пуштен после 12 сати и такође му је привремено одузет мобилни телефон, док је грађанину који је тврдио да има компромитујући материјал одређено полицијско задржавање од 48 сати.

Данас је овом грађанину на предлог тужиоца Вишег тужилаштва одређен притвор од 30 дана.

Народна странка пружиће сву неопходну правну помоћ притвореном грађанину преко недавно формиране Народне канцеларије.

Истовремено, Народна странка позива све храбре и правдољубиве грађане да упркос овом покушају застрашивања и заташкавања ове афере, истрајно и с пуним поверењем наставе да странци достављају доказе о умешаности челника режима у све бројније криминалне афере.

Питамо да ли је у земљи у којој се по наводима председника Републике прислушкују и он и чланови његове породице, полиција са безбедносном службама спровела ову акцију након противзаконитог прислушкивања чланова Главног одбора Народне странке.