Народна странка

Народна странка: Краљево данима под опсадом, грађани разочарани и незадовољни

Народна странка: Краљево данима под опсадом, грађани разочарани и незадовољни

У Краљеву је данас, уочи Видовдана, одржана заједничка вежба Војске Србије и Жандармерије „Заједнички удар 2018“.

Вежби је претходило свакодневно увежбавање разних ситуација, а једини стварни учесници у овим акцијама, и то у улози таоца, били su Краљевчани.

Све би то и било оправдано и вредно узурпације да су Краљевчани могли да присуствују догађају и да уживају у демонстрацији снага безбедности.

У околини атлетског стадиона су, међутим, још од претходне ноћи блокирани прилази паркинг местима, а власници локала у том делу града данас нису могли ни да дођу до својих објеката, а камоли да несметано обављају своју делатност.

Врхунац је да су манифестацији могли да присуствују привилеговани државни функционери и чланови СНС-а са посебним пропусницама, док су Краљевчани вежбу могли да посматрају иза ограде са удаљености од око 200 метара или преко телевизије.

Краљевчани не крију велико разочарање и утисак да су у свом граду грађани другог реда.

Зашто је председник Србије Александар Вучић одредио да се акција буде у  Краљеву ако није за Краљевчане? Зашто је град морао да буде под опсадом готово недељу дана ако су манифестацији могли да присуствују само чланови владајућих странака уз одобрење СНС-а? Зашто је вежба морала да буде у центру града, ако је могла да буде одржана на било којем војном полигону?

Ова питања, као и многа друга, поставили су грађани Краљева уз велику дозу незадовољства, али, нажалост, нису добили ниједан одговор осим „не знам ја, тако је наређено“.

Ово, по мишљењу многих незадовољних грађана, непотребно звецкање оружјем није представа за Краљевчане, него саставни део завршног чина Вучићеве представе „Предаја Косова и Метохије“, а Краљево и његови житељи су ништа друго до жртве неукусних игара бахатих владара.

Ако је било ко у Краљеву до данас имао дилему у каквој земљи живимо, сада смо сигурни да је СНС узурпирао државу и отео је од народа, и да је Краљево ових дана било персонификација стања у Србији, односно мала слика велике слике.

 

Владимир Савић

Члан Градског одбора Народне странке у Краљеву