Народна странка

Народна странка: Правни факултет у Крагујевцу не сме бити државни Мегатренд

Народна странка: Правни факултет у Крагујевцу не сме бити државни Мегатренд

Народна странка Крагујевац саопштила је да афера „Индекс“ и друге афере које се непрекидно појављују урушавају тај град као регионални центар, деморалишу грађане и руше државне институције.

Афера „Индекс“, која је настала у фебруару 2007. године, није решена ни после готово 13 година, јер тел следи почетак процеса пред Апелационим судом у Београду. Догађаји за које се суди осумњиченима су се дешавали у време када су садашњи студенти Правног факултета у Крагујевцу били деца, али та деца су порасла и сада студирају на још увек потенцијално сумњивом месту.  

Недопустиво је да, због разних неадекватно решаваних, бесконачних и сукцесивних афера, било који од државних универзитета буде представљан као државна варијанта Универзитета Мегатренда.  

Многи кадрови у Влади Србије потичу са Мегатренда, али и Крагујевац има своје кадрове, попут министра Александра Вулина, дипломца Правног факултета у Крагујевцу.

Бизарно питање ”да ли си студирао то што си дипломирао” постало је нормално у Србији.

Србији није потребна власт афера, него власт способна за ефикасна, системска, и правична решења, која не смеју да обесмишљавају и коче живот, ни за једну нити за две године, а понајмање 13 година, наводи се у саопштењу Народне странке Крагујевац.