Народна странка

Народна странка Крагујевац: Власт СНС-а ни паркинг не зна да поправи, зна само да лаже народ

Народна странка Крагујевац: Власт СНС-а ни паркинг не зна да поправи, зна само да лаже народ

Народна странка Крагујевац саопштила је да је градска власт потпуно неука и неспособна за управљање комуналним системом, што је јасно показало и пропадање аутомобила кроз асфалт на паркингу на Тргу светог Ђорђа, само месец дана после завршетка "реконструкције" паркинга.

„Захтевамо утврђивање одговорности за ову бруку, која представља праву слику катастрофалне напредњачке власти. Ово је само један у низу доказа да власт води политику ’држи воду док мајстори оду’. Ако на исти начин буду 'реконструисане' и улице, и оне ће следеће зиме доживети исту судбину као паркинг“, наводи се у саопштењу.

Рок за завршетак реконструкције паркинга, коју је обавило Јавно комунално предузеће „Шумадија“, продужаван чак три пута, додаје се у саопштењу.   

Народна странка подсећа да је критиковала интеграцију пет јавних комуналних предузећа у оквиру ЈКП „Шумадија“, што је почетком године резултирало отпуштањем радника.

„Показала се оправданом наша бојазан да тако централизовано предузеће неће моћи ефикасно решава проблеме и да одговори на задатке за које је у граду задужено“, истиче се у саопштењу.

Да би јавни сектор могао да функционише у интересу свих грађана потребно је да градска власт у Крагујевцу води рачуна о његовој одрживости и ефикасности, што се може постићи само ангажовањем најбољих стручњака, а не поверавањем послова према страначкој припадности, људима са често сумњивим дипломама, са недовољно знања и искуства, истиче Народна странка Крагујевац.  

„Власт СНС-а у Крагујевцу је обманула грађане, јер није испунила предизборно обећање из 2012. године да ће укинути предузеће „Паркинг сервис“ и да ће паркирање бити бесплатно на јавним површинама у граду, и зато нас не чути што се наши суграђани осећају преварено“, наводи се у саопштењу.


Фото: Глас Шумадије (www.glassumadije.rs)