Народна странка

Народна странка Костолац: Неспособна власт опасна по здравље грађана

Народна странка Костолац: Неспособна власт опасна по здравље грађана

Општински одбор Народне странке Костолац саопштио је данас да је неспособна напредњачка власт одговорна јер дим који је изазвао пожар на депонији угрожава здравље свих грађана те општине, и позива надлежне институције да се коначно пробуде и почну да раде свој посао.

„Народна странка као странка одговорних људи ће након смењивања власти увести ред и рад у институције, а овакви проблеми ће бити прошлост“, наводи се у саопштењу Народне странке Костолац

Сматрамо да је на време превенцијом реаговано и да је депонија опремљена потребном опремом и механизацијом, до пожара оваквих размера сигурно не би дошло, јер би пожар био локализован и неутрализован на почетку.

„Већ у првој недељи нашег мандата решићемо проблем Костолачке депоније то дугујемо свим нашим суграђанима. Здравље грађана, здравље наших најмлађих требало би да буду на првом месту“, наводи се у саопштењу.

Овакво понашање општинске власти је недопустиво, јер Костолчани већ угрожени загађењима изазваних емисијом штетних гасова са  термoенергетских постројења  термоелектрана „А“ и „Б“ у Костолцу, развејавањем прашине са копова и пепелом са депоније пепела.

„Још један загађивач никоме није потребан, а посебно не загађивач који настао услед немара институција“, наводи се у саопштењу Општинског одбора Народне странке Костолац.