Народна странка

Народна странка Гроцка: Нова напредњачка управа наставиће уништавање наше општине

Народна странка Гроцка: Нова напредњачка управа наставиће уништавање наше општине

Данас су на првој седници Скупштине општине Гроцка конституисани нови органи извршне власти општине. Овим чином наставља да се врти карусел пропадања и девастације наше општине.

У нормалној држави и регуларним околностима, свака власт би у складу са етаблираним нормама добрих политичких обичаја заслуживала фамозних 100 дана грејс периода. Међутим, ово није нова власт, већ рециклирана и овлаш ретуширана иста политичка гарнитура која нас замајава и слуђује, вара и изиграва већ пуних осам година.

Напредњачка власт и по хоризонтали и по вертикали није ни пројектована да штити јавни интерес и да се бави јавним добром. Ради се о клијентелистичкој интересној групи која за циљ има управо суспензију сваког јавног интереса и разарање саме идеје јавног добра.

Власт која је пројектована и осмишљена за задовољење партикуларних, групних и личних интереса, пљачку и корупцију. Напредњачка власт је до метастазирајућег стања довела бујање партијске државе и партијског клијентелизма.

У Србији, па и у Гроцкој, немогуће је остварити своје интересе ако не припадате овој разбојничкој структури. Таксативно наводити све бестидне обмане и неиспуњена предизборна обећања ове политичке формације би нам одузело много простора. Из тог разлога фокусираћемо се само на најкрупније обмане и највеће лажи грочанских напредњака.

Дом здравља у Винчи, упркос вишекратним обећањима, убрзано и радикално пропада и тренутно је у тако дерутном стању да је на самом рубу употребљивости. Простор око пијаце у Болечу производи саобраћајни хаос и ствара неописив комунални неред, а да општинске власти нису учиниле ни најнезнатнији напор да се ово неодрживо и неиздрживо стање промени и поправи.

Дунаваска обала у Винчи не само да није доведена у пристојно стање, већ се ситуација и додатно погоршала.

Један од најтежих комуналних проблема у Калуђерици, чије је решавање небројено пута најављивано, а то је питање канализационе мреже и колектора, практично није померен са мртве тачке. Јавна набавка је завршена, али нема наговештаја да ли ће и када радови отпочети. Сувишно је трошити речи какве ризике собом носи фекална река која протиче кроз срце Калуђерице.

Дивља градња, без дозвола и решене инфраструктуре, постаје видно агресивна и у сталном експандирајућем расту, уз прећутни благослов општинских служби.

Притужбе грађана на рад општинске управе, служби и органа су свакодневне.

Неефикасност, спорост, бахатост, волунтаристичко понашање, нељубазност нису изузетак већ правило. Корупција попут корова буја на сваком кораку.

Грађани Гроцке треба да се растерете сваке илузије и лажне наде. Потемкинова села и лажна обећања, пљачка, грабеж, неред и корупција су део политичке агенде и стварности коју плански и систематично производе напредњачке структуре.

У Гроцкој, као и Србији, на сцени је мрачни климакс охлократске власти, владавина најгорих и најпримитивнијих. Српска напредна странка и постоји да би разорила јавни интерес, да би поништила и саму идеју јавног добра, владавине права и правне државе.

Реч је о отворено клијентелистичкој структури чије је главни и једини циљ да намири, на све начине, своје лојалне функционере и чланове. Ни они сами више не помињу департизацију и демонтажу партијске државе.

Маске су одавно пале, а на грађанима општине Гроцка је да се према овој невеселој реалности поставе рационално и да првом приликом санкционишу овај политички бандитизам, самовољу и волунтаризам.

Ако не делегитимишемо овакво деструктивно и антинародно деловање, озбиљно ћемо угрозити саме фундаменте нашег постојања. Слободарска идеја еманципованог грађанина коначно мора развластити концепт грађанина сведеног на  послушног и покорног поданика.

Од нечега се мора кренути, а локална заједница којој припадамо први је корак на путу до истинске слободе и благостања.

 

Народна странка Гроцка