Народна странка

Београд: Основан Општински одбор Народне странке Гроцка

Београд: Основан Општински одбор Народне странке Гроцка

Народна странка основала је Општински одбор у Гроцкој. Оснивачка скупштина одбора изабрала је за првог председника дипломираног инжењера саобраћаја Жељка Вагића, а за потпредседнике Игора Стојменовића, Дејана Величковића и Николу Свркоту. Изабрано је и 11 чланова општинског одбора.

Скупу су присуствовали потпредседник Народне странке Никола Јовановић, председник Извршног одбора Владимир Добросављевић и повереник за Београд Душан Раичковић.

Јовановић је рекао да ће Народна странка доћи до сваког грађанина, представити му програм понудити решења за многобројне проблеме.

„Народна странка не жели да дође на власт издајом Косова и Метохије. Зашто би обећавали странцима Трепчу да би дошли на власт? Ми не замишљамо тако власт. Народна странка неће вршити фискалну консолидацију тако што ће узимати пензионерима. Не желимо ни да забетонирамо све што вреди у Београду, од Калемегдана до Винче“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да се Народна странка неће нагађати са СНС-ом зарад мрвица са стола власти.

„Хоћемо промене и да сви имамо више, а не само они на власти“, рекао је Јовановић.

Добросављевић је навео да је Општински одбор Гроцка седми одбор основан у Београду, и додао да је Народна странка у Србији основала 30 градских и општинских организација.

„Имамо више хиљада чланова, све смо броју од 10.000 чланова. То показује да смо странка која има капацитет да расте и да грађани Народну странку препознају као нову вредност на политичком тржишту Србије и која својим кадровским решењима може да понуди озбиљну алтернативу ономе што симболизује напредњачки режим“, рекао је Добросављевић.

Раичковић је најавио да ће Народна странка до средине септембра основати 12 општинских одбора, након чега ће бити основан Градски одбор Београд.

„Потом крећемо у градску кампању за локалне изборе, који ће бити одржани за 20 месеци“, рекао је Раичковић.  

Вагић је навео да је Народна странка у Гроцкој најјача и најорганизованија опозициона странка.

Он је додао да су приоритети Народне странке у Гроцкој изградња канализације у Калуђерици, решавање проблема воћара, изградња школе у Лештанима и изградња обданишта.