Народна странка

Народна странка Звездара: Кривичне пријаве због нелегалне градње у Миријеву

Народна странка Звездара: Кривичне пријаве због нелегалне градње у Миријеву

У насељу Миријеву у београдској општини Звездара пре неколико дана су започети нелегални грађевински радови у Улици Матице Српске, који су узнемирили грађана тог дела Београда.

Грађевинске радове изводи фирма „Лола коп“, без потребних грађевинских дозвола, о чему сведочи одсуство обавезне грађевинске табле на градилишту са подацима о инвеститору и извођачу радова.

Становници Миријева пријавили су те нелегалне радове надлежним грађевинским инспекцијама општине Звездара и Града Београда, као и полицији, па су радови привремено заустављени, а постављена је и црвена трака.  

Инвеститор и извођач радова су, међутим, и поред тога наставили извођење радова, што је приморало дежурног јавног тужиоца да изађе на терен, али су и радови настављени и после његовог одласка.

Грађевинска инспекција има надлежности да по хитном поступку донесе решење о уклањању нелегалних радова без грађевинске дозволе и да покрене поступак рушења о трошку инвеститора, али то нису учиниле ни општинска ни градска грађевинска инспекција.

То је доказ системске спреге мафије и општинских власти кроз нелегалну градњу, на шта Народна странка годинама указује.

Систем функционише тако што се договорно изабере атрактивна градска или општинска парцела, а надлежна грађевинска инспекција не реагује у складу са својим законским обавезама и тако омогућава инвеститору да уз одговарајућу апанажу радове изведе до самог краја.

Општински одбор Народне странке Звездара ће против свих активних учесника из надлежне грађевинске инспекције који су својим нечињењем омогућили незакониту градњу поднети кривичне пријаве.

 

Општински одбор Народне странке Звездара