Народна странка

Београд: Народна странка основала Месни одбор Медаковић у општини Вождовац

Београд: Народна странка основала Месни одбор Медаковић у општини Вождовац

Народна странка основала је Месни одбор Медаковић у београдској општини Вождовац, а за председника је изабран Урош Ђорђевић. Конститутивној седници су присуствовали потпредседник Извршног одбора Народне странке Никола Лазић, председник Омладине Народне странке Иван Гајић и председник Општинског одбора Вождовац Бошко Шиндић.

Лазић је рекао да ће грађани имати користи од месног одбора Медаковић, јер га чине квалитетни људи који ће радити у интересу становника тог насеља.

„Једина константа рада актуелне власти је пропадање у свим областима, од националног до локалног нивоа. Народна странка је најозбиљнија опозиција режиму и решаваће проблеме свакодневног живота грађана и водиће се њиховим интересом када буде одлучивала да ли ће учествовати на изборима или их бојкотовати. Сада не постоји ни минимум услова за учествовање на изборима“, рекао је Лазић.

Гајић је навео да је сада бојкот најреалнији пут и да је зато јачање организације један од најважнијих циљева Народне странке, како би што боље спровела бојкот и показала да је циљ промена система, а не давање легитимитета напредњачком режиму.

„Сваки месни одбор мора да буде амбасадор Народне странке у свом окружењу. Формирањем локалних одбора приближавамо идеје Народне странке грађанима који у нама виде будућност Медаковића, Вождовца и целе Србије“, рекао је Гајић.

Шиндић је навео да је Народна странка поносна на Месни одбор Медаковић, јер га чине млади, образовани и квалитетни људи који ће презентовати Народну странку на најбољи могући начин у својој средини.

„Напредњачка власт уништила је Вождовац и Србију, а настанком Народне странке променила се и политичка сцена у Србији и наша улога у променама свакако је кључна. Зато позивамо грађане Медаковића и Вождовца да нам се придруже у заједничкој борби. Народна странка је у овом тренутку најјача опозициона странка на Вождовцу и стожер је Савеза за Србију“, рекао је Шиндић.

Председник Месног одбора Народне странке Медаковић Урош Ђорђевић најавио је да ће се у раду водити интересом грађана и представљати пример другим странкама како се принципијелно и бескомпромисно води локална политика.

Народна странка је раније у општини Вождовац основала месне одборе у насељима Јајинци и Кумодраж .