Народна странка

Народна странка Београд: Ко препродаје маске и богати се на разлици у цени?

Народна странка Београд: Ко препродаје маске и богати се на разлици у цени?

Градски одбор Народне странке Београд упитао је данас ко зарађује на великој разлици у набавној и продајној цени заштитиних маски које се продају током епидемије вируса корона.

„Реч је о великој пљачки грађана Србије. Директорка ’Апотека Београд’ Јасминка Бјелетић изјавила је 31. марта да се маске које су стигле из Кине продају по набавној цени 89 динара. Такве хируршке маске се, међутим, преко интернета могу набавити из Кине по цени од 0,39 америчких долара за комад, односно за 41,9 динара по комаду. Када се купују велике количине, добија се и додатни попуст“, наводи се у саопштењу београдског одбора Народне странке.

Иако је Србија добила донацију од Кине у виду више стотина хиљада маски, оне никада нису прослеђене народу, којем су и намењене, али смо зато, непосредно после прве донације, видели како се чланови СНС-а поносно сликају са новим маскама.

„Од проглашења ванредног стања, апотеке су биле у дефициту са заштитним маскама а неке апотеке су попут ратних профитера вишеструко подигле цене, па су маске уместо досадашњих 15 динара, коштале и до 450 динара“, наводи се у саопштењу.