Народна странка

Народна странка Београд: Изменити линије за превоз, људи пешаче и по пет километара до станице

Народна странка Београд: Изменити линије за превоз, људи пешаче и по пет километара до станице

Градски одбор Народне странке Београд апеловао је данас Градско саобраћајно предузеће (ГСП) и „Ласту“ да размотре измену коридорних линија како би бар мало олакшали живот запосленима који имају радне налоге, јер неки од њих пешаче и по пет километара до аутобуских стајалишта.

„Апелујемо и на општину Гроцка да размисли о увођењу локалних коридорних линија, слично школским аутобусима који су превозили ђаке од Лештана до школе у Калуђерици. Увођењем локалних коридорних линија избегло би се предуго пешачење до аутобуских стајалишта“, наводи се у саопштењу.

„Позивамо градску власт да се не води само политичким одлукама, јер у питању нечији животи, него да се води само здравим разумом“, додаје се.

Одлуком о увођењу коридорних линија за општину Гроцка предвиђена је линија Л29 Славија-Бегаљица која саобраћа Смедеревским путем.

Линија „Ласте“ саобраћа од Дражња преко Умчара, а затим Смедеревским путем ка Београду.

У Калуђерици, Винчи, Лештану, Болечу и Ритопеку живи више од 30.000 радно способних становника, а наши хероји који раде и у условима ванредног стања морају да пешаче и по пет километара до аутобуског стајалишта.

Врчин, насеље са више 10.000 становника, није укључено у коридорне линије, наводи се у саопштењу.