Народна странка

Марина Л. Танасковић: Неслагање са ССП-ом око принципијелних, а не техничких ствари

Марина Л. Танасковић: Неслагање са ССП-ом око принципијелних, а не техничких ствари

Одборница Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић изјавила је да је Народна странка одлучила да формира своју одборничку групу због неслагања са Странком слободе и правде око неколико принципа.

„Народна странка је тражила да нема подривања партнерских организација, да нема отимања одборника, да нема рушења одбора, да нема злоупотребе медијског простора. То ССП-у није било прихватљиво“, рекла је Липовац Танасковић телевизии Н1.

Она је напоменула да се отимање одборника дешавало још док је постојао Савез за Србију и упитала „да ли у ССП-у има бивших високих функционера Народне странке?“

„Ако улазимо у нове партнерске односе тога не сме да буде. Зато ће Народна странка наступити сама у Скупштини Београда“, рекла је одборница и додала да ће новоформирана одборничка група наставити да бојкотује рад Скупштине.

Говорећи о даљој сарадњи Народне странке са осталим опозиционим партијама, Липовац Танасковић је истакла да ће Народна странка сарађивати искључиво са странкама које су бојкотовале (лажне) изборе одржане 21. јуна.

„Народна странка ће наставити да указује на лоше потезе градске власти и да предлаже решења за актуелне проблеме попут пандемије вируса корона, Чукаричког рукавца и др. Подсећам да смо покренули петицију „Да засија дечји осмех, а не трг“ у којој тражимо да се новац опредељен за новогодишњу расвету усмери на лечење болесне деце“, поручила је Липовац Танасковић.