Народна странка

Народна странка Лесковац: Директор школе фингирао податке како би расписао конкурс

Народна странка Лесковац: Директор школе фингирао податке како би расписао конкурс

Народна странка Лесковац упозорава да је директор Основнe школе “Вук Караџић” у Лесковцу фингирао податке и нетачне обрасце слао школској управи како би расписао конкурс за место наставника информатике. Након што је школа добила анониман мејл конкурс је поништен. 

“Још фебруара месеца прошле године директор школе “Вук Караџић” у Лесковцу послао је Школској управи обрасце у којима су унети нетачни подаци. Он ту тврди да су часови информатике континуирано слободни 60 одсто од 2013. године, међутим папири које имамо показују да ти часови нису слободни јер су на једној листи унети подаци са 27 одсто слободних часова, а на другој са 5 одсто”, рекао је члан Градског одбора Драган Стошић.

Он је објаснио да је на основу Закона који дефинише ову област за расписивање конкурса неопходно три године у конртинуитету имати исти проценат слободних часова.У супротном, као што је овде случај, ти часови би припали онима који су проглашени за технолошке вишкове.

“Школа је слала процене да је једне године тај проценат 27, заитм 5, па 40… Никада није био 60, стално се то мењало. Тај услов за расписивање конкурса није био испуњен, а конкурс је ипак расписан. После анонимног мејла који је послат школској управи и самој школи, а који је послао очигледно неко ко је имао увид у све то, директор је послао захтев школској управи за поништење конкурса уз образложење да је дошло до техничке грешке. Није јасно о каквој се техничкој грешци ради, када директор три године узастопце шаље управи процене да има слободне часове у процентима од 27 или 5 одсто, а сада ођедном има 60 одсто. Практично, конкурс није ни требао да буде расписан, јер није имао упориште у закону”, рекао је Стошић.

Љубиша Младеновић је најавио да ће странка сву документацију коју је прикупила проследити Министарству просвете, спорта и технолошког развоја, као и Републичкој просветној инспекцији.

„Тражимо да се огласи и градоначелник Лесковца и каже да ли подржава овакве поступке својих функционера, с обзиром на то да је опште познато да у Лесковцу код кадрирања он ведри и облачи” навео је Младеновић.