Народна странка

Народна странка Лесковац: Неприхватљиво је да се зида зграда на зеленој површини

Народна странка Лесковац: Неприхватљиво је да се зида зграда на зеленој површини

На простру дечјег игралишта иза “Мадере” у Лесковцу планира се изградња стамбене зграде од шест спратова, на јединој зеленој површини у овом делу града, а да и пројектна документација није урађена по прописима, тврди Јовица Станковић председник Градског одбора Народне странке Лесковац. Он каже да су до ових информација дошли увидом у део документације.

“Више није битно да ли је ово земљиште у власништву града, да ли је град то отуђио, ко ће бити инвеститор.., суштина приче је да неко хоће да сагради стамбену зграду у делу града који је већ урбанизован. Погледајте колико зграда овде има, и сада ће се уништити ово мало зеленила овде. Ми постављамо питање ко долази на идеје да зида стамбене обејкте у оваквим деловима града” – рекао је Јовица Станковић, председник ГрО Народне странке Лесковац.

Он је рекао да је забрињавајућа небрига за децу из околних стамбених зграда јер је то једино зеленило у близини.
“Апелајуемо на грађане да се организују и стану у одбрану зеленила. Ако се спречила градња на зеленој површини у насељу “Дубочица”, мжда ће моћи да се спаси и ово зеленило” , поручио је Станковић.

Лесковачки одбор истиче да у граду има довољно простора за подизање стамбених зграда мимо зелених површина.

“Постоје делови града који просто захтевају да се нешто гради као што је простор преко пута Хемијске школе где градоначелник већ 10 година обећава зграду, или код старе “Бетоњерке” где су чести пожари, у наставку Булевара “Николе Пашића”, па баш овде зидати на јединој зеленој површини у овом делу града – није разумно”,  рекао је Драган Стошић из Народне странке.