Народна странка

Народна странка Лесковац: Не верујемо директору Димитријевићу да је списак због интерног састанка

Народна странка Лесковац: Не верујемо директору Димитријевићу да је списак због интерног састанка

Градски одбор Народне странке Лесковац истиче да изјава директора Опште болнице Небојше Димитријевића да је списак са именима лесковачких доктора који су подржали проглас “Уједињени против” ковида сачињен “за интерну употребу, а не за одстрел” најбоље показује да је СНС послушницима значајнија страначка од Хипократове заклетве.

Иако на том уредно заведеном списку поред врсних стручњака у својим областима егзистирају и имена лекара који нису више у Лесковцу, у пензији су или не раде у лесковачкој Болници, др Небојша Димитријевић их је сам себи потписао да би, како је изјавио, поразговарао са њима, не би ли тај састанак допринео бољим условима за рад. Да ли ико верује директору Болнице? 

Подсећамо да је Димитријевић осуђен на 5 месеци затвора и годину дана забране рада у струци, а сада се немуштим изјавама поиграва интелигенцијом и руга храбрим и пожртвованим колегама којима није дорастао како на стручном тако ни на моралном нивоу.

Стављање на списак не само колега, већ и пријатеља и рођака је скандалозни покушај обрачуна са лекарима и представља бесмислени политички чин. То је уједно атак на ослабљени здравствени систем у Лесковцу, али представља и директно угрожавање живота и здравља свих грађана који гравитирају ка лесковачким здравственим установама.

Народна странка Лесковац