Народна странка

Народна странка Лесковац: Град да се позове на одговорност због прекршаја у школи ,,Вук Караџић”

Народна странка Лесковац: Град да се позове на одговорност због прекршаја у школи ,,Вук Караџић”

Чланови Градског одбора Народне странке истичу да се у лесковачкој Основној школи „Вук Караџић“ конкурс за именовање директора није спровео одговорно, али да ни директор ове школе, као ни једна надлежна институција у граду нису по том питању реаговале.

“Почетком овог месеца презентовали смо јавности податке и документацију о неправилностима у овој школи. Сем кратког и нејасног објашњења руководства школе да је у питању техничка грешка приликом расписивања конкурса за директора, ни од кога нисмо добили ни реч објашњења. У најмањем случају требало је поништити конкурс и расписати нови“, рекао је Драган Стошић, подпредседник лесковачког одбора.

Конференцији за новинаре присуствовао је и Ненад Милојичић, подпредседник Извршног одбора Народне странке који је позвао је просветне раднике да прочитају колективни уговор који има ова струка и сазнају која права и обавезе имају.

“Као просветни радник могу да кажем да у овом случају није било могуће случајно направити техничку грешку. Постоји врло прецизна процедура, где тај документ мора да види неколико одговорних људи, а на крају и Школска управа града Лесковца, за коју такође сматрам да је одговорна у овом случају“, нагласио је Милојичић.

Чланови Градског одбора Народне странке Лесковац позвали су руководство Града на одговорност, како би се овај проблем решио у што краћем року, за добробит просветних радника и самих ученика.