Народна странка

Народна странка Лазаревац: Премало улагања у заштиту животне средине

Народна странка Лазаревац: Премало улагања у заштиту животне средине

Лазаревац, рударска приградска општина у којој је чист ваздух сан за око 60 000 становника. Чак и општинских челника који могу, али не желе, да помогну својим суграђанима.

Преглед планираног буџета за 2021. годину потврђује наше тврдње да је екологија само ставка којом ће неке НВО доћи до новца. ГО Лазаревац за спорт одваја 38,5 милиона динара док за екологију тричавих 5 милиона динара. Неће се тај новац потрошити за озелењавање, градњу бициклистичких стаза које би умањиле број аутомобила на улицама, неће се ниједан парк направити. Преко три милиона динара ће отићи на пројекте НВО за подизање еколошке свести суграђана. 

Председник општине Бојан Стевић има законске механизме којима би "натерао" РБ Колубару да побољша еколошку ситуацију сађењем зелених појасева. Напредњачком председнику је битније да ФК Колубара добије што више новца, јер ваздух није видљив.  За  време мандата његовог предходника Бојана Синђелића изгласано је да надокнада за експлоатацију минералних сировина пређе у касу Града Београда и тако одузме својим суграђанима право на побољшање еколошке ситуације.

На који начин мислите да нам подигнете еколошку свест, ако нам одузимате елементарно право на чист ваздух? 

Народна странка Лазаревац